Waarschuwing: laselektrode van HBM Machines B.V. die thoriumoxide bevat

De Inspectie SZW waarschuwt (professionele) gebruikers voor laselektroden, die thoriumoxide bevatten. Thorium is een metaal dat radioactief is. Om die reden is het voorhanden hebben en gebruiken van elektroden die thoriumoxide bevatten niet toegestaan.

Het gaat om laselektroden van het type Wolfram elektrode turqoise, met artikelnummer 8620 of 8621, die verkocht zijn in de periode 16 oktober 2018 tot en met 24 juni 2019. HBM was er niet van op de hoogte dat de door HBM geïmporteerde laselektroden thoriumoxide bevatten. HBM heeft klanten die de betreffende laselektrode hebben gekocht schriftelijk benaderd, met het verzoek deze in te leveren op de plek waar deze gekocht zijn. Het aankoopbedrag wordt dan terugbetaald. Niet alle kopers hebben nog op dit verzoek gereageerd. De Inspectie SZW wijst erop dat het voorhanden hebben en gebruiken van deze elektroden verboden is.

Meer informatie over het retourneren: terugroepactie@hbm-machines.com

Meer informatie over de risico’s die verbonden zijn aan het hebben en gebruiken van deze elektroden: contact@inspectieszw.nl