Illegale arbeid op bouwplaats Hindoeïstische tempel

De Inspectie SZW en het politiebureau Laakkwartier hebben bij de bouw van een tempel in Den Haag zes buitenlandse bouwvakkers aangetroffen die illegaal in Nederland aan het werk zijn. Een van deze medewerkers verklaarde 7 dagen per week, 14 uur per dag te werken. Ook gaf de medewerker aan dat hij op de werkplaats slaapt.

De Inspectie SZW doet nader onderzoek naar de medewerker die onder erbarmelijke omstandigheden aan het werk was. De medewerker gaf aan dat hij van de drie maanden die hij heeft gewerkt, maar 10 dagen uitbetaald heeft gekregen. Hij heeft slechts 400 euro ontvangen voor het werk dat hij heeft verricht. Ook zou zijn paspoort afgenomen zijn door de organisatie die ervoor heeft gezorgd dat hij in Nederland aan het werk kon.

Tijdens de controle waren op de bouwplaats 17 mensen aan het werk. De zes werknemers die zonder tewerkstellingsvergunning aan het werk waren, hebben de Indiase en Oekraïense nationaliteit. Per overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen kunnen de opdrachtgever en de ingeschakelde aannemer een boete van 8000 euro krijgen.

Bouw