Vacatures en selectie

Op dit moment zijn er geen vacatures voor de afdeling Opsporing.

De selectieprocedure

Het werk bij Opsporing kan veel van je vragen. Niet alleen inhoudelijk en professioneel, maar ook gezien de situaties waarmee je geconfronteerd kunt worden. Dit zie je terug in de selectieprocedure: die is grondig en zorgvuldig.

Hij bestaat uit verschillende onderdelen:

  1. Beoordeling van je cv en motivatie: heb je de juiste opleiding en ervaring? Beschik je over de juiste competenties? En kun je ons uitleggen waarom je wilt werken aan het aanpakken van misstanden op de arbeidsmarkt, in de zorg en in de sociale zekerheid?
  2. Selectiegesprek: in dit gesprek maak je kennis met de teammanager en 1 of 2 collega’s. Samen bespreken jullie jouw ervaring, wensen en drijfveren. Ook leggen we je een praktijkcase voor waarop je reageert.
  3. Assessment: hierbij gaat het om je denkniveau en een aantal competenties. Deze zijn direct gerelateerd aan het werk, denk aan je vermogen om met druk om te gaan, je integriteit en stabiliteit en/of je communicatieve vaardigheden.
  4. Arbeidsvoorwaardengesprek: hierin doen we je een aanbod (waarvan we natuurlijk hopen dat je het accepteert).
  5. Een veiligheidsonderzoek: al onze functies zijn vertrouwensfuncties. Daarvoor is een (positieve) AIVD-screening op B-niveau vereist, waarmee minimaal 8 weken zijn gemoeid.

De procedure duurt ongeveer 3 maanden.