Amstelveense groothandel voor derde keer in de fout

Een Amstelveense groothandel en productiebedrijf van levensmiddelen blijkt een notoire overtreder van de Wet Arbeid Vreemdelingen. Voor de derde keer op rij werd door de Inspectie SZW, politie Amstelveen en de Vreemdelingenpolitie een medewerker aangetroffen die er niet mocht werken.

Zowel in november als in december 2014 controleerde de Inspectie SZW het bedrijf. Bij deze controles werden zeven personen aangetroffen die niet legaal in Nederland mochten werken. De werknemers hadden geen tewerkstellingsvergunning. Het bedrijf overtreedt dan de Wet arbeid vreemdelingen (Wav). In een aantal gevallen identificeerden betrokkenen zich met en kopie van een identiteitsbewijs van een ander persoon. Er is dan sprake van een look a like.

Afgelopen vrijdag 19 februari hebben Inspectie SZW, politie Amstelveen en de Vreemdelingenpolitie een controle gedaan bij de groothandel. In totaal zijn 17 medewerkers gecontroleerd. Wederom is er een overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen geconstateerd. Een medewerker van de schoonmaakploeg was in het bezit van een Ghanees paspoort en een Italiaans identiteitsdocument met daarop de Ghaneese nationaliteit vermeld. De vreemdeling is staande gehouden door de ambtenaren van de Vreemdelingenpolitie.