Aanleveren gevaarlijke stoffen

U heeft een brief ontvangen met het verzoek informatie door te geven over de gevaarlijke stoffen waarmee uw bedrijf werkt. Hierin vraagt de Inspectie SZW aan bedrijven om hun inventarisatie met gevaarlijke stoffen met de Inspectie SZW te delen. Deze inventarisatie maakt deel uit van de wettelijke verplichtingen voor het veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen. Deze stoffeninventarisatie is een onderdeel van de Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E).

Wat moet u doen?

 • Houd de brief bij de hand voor de inlogcode.
 • Heeft u de volgende informatie?
   
  Onderdeel Betreffende informatie
  1 De naam van de stof
  2 Het CAS-nummer van de stof
  3 De hoeveelheid van de stof aanwezig in uw bedrijf
 • Lever de informatie aan via onderstaande knop ‘Aanleveren informatie gevaarlijke stoffen’. Het webformulier opent dan in een beveiligde omgeving.

Wat is een gevaarlijke stof?

Een gevaarlijke stof is een stof die mogelijk gevaar oplevert voor de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers. Deze stoffen zitten in verpakte producten zoals schoonmaakmiddelen, kitten, verven en smeermiddelen. Ook kunnen gevaarlijke stoffen ontstaan tijdens het werk. Voorbeelden hiervan zijn lasrook, hout- en kwartsstof en dieselmotoremissie.

Meer informatie?

 • Bekijk de veelgestelde vragen.
 • Heeft u vragen over de stoffeninventarisatie? Mail dan naar contact@inspectieszw.nl. Vermeld daarbij het referentienummer uit de brief.