World Day of Decent Work

Ieder jaar op 7 oktober wordt wereldwijd stil gestaan bij eerlijk werk: decent work. Deze 'World Day for Decent Work' is in het leven geroepen door de internationale vakbeweging en bestaat sinds 2008. Voor de Inspectie SZW is de dag aanleiding om extra aandacht te vragen voor eerlijk en fatsoenlijk werk in ons land. Met eerlijke lonen, goede werkomstandigheden en respect voor elkaar. Fatsoenlijk en eerlijk werk is de norm in Nederland.

Staat van eerlijk werk 2019

In de Staat van eerlijk werk 2019 - Risico's aan de onderkant van de arbeidsmarkt gaat de Inspectie SZW in op 'eerlijk loon voor eerlijk werk'. Hoewel de economie bloeit, ziet de Inspectie SZW een stapeling van risico's aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Lees meer in het persbericht Staat van eerlijk werk. Bekijk ook de bijbehorende infographic Staat van eerlijk werk 2019 - Risico's aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

Voorbeelden van oneerlijk werk op Inspectiewerkt.nl

Onderbetaling en lange werkdagen: afwassers in de betere restaurants van Amsterdam lijken kind van de rekening te zijn. Lees het verhaal over de afwassers op Inspectiewerkt.nl. Daarnaast vindt u er ook het verhaal over schoonmaker Samir. Een inspecteur zag hem twee keer tijdens nachtelijke schoonmaakwerkzaamheden, terwijl hij niet mag werken vanwege zijn asielprocedure.