Bas Ort, Netherlands Maritime Technology

"Nederlandse maritieme bedrijven leveren innovatieve schepen die tot de wereldtop gerekend kunnen worden. De grootste baggerschepen en de mooiste superjachten worden in Nederland ontwikkeld, gebouwd en onderhouden. Voor veel toeleveranciers is deze thuismarkt een aanjager van wereldwijde export.

Onze internationaal georiënteerde bedrijven hebben vakbekwame arbeidskrachten nodig met slimme hoofden en slimme handen en hart voor hun werk. Die vakmensen zoeken ze dicht bij huis en ook op de Europese arbeidsmarkt. Soms hebben ze tijdelijk specialisten van buiten Europa nodig.

Onze branche-ambitie is om verantwoordelijke werkgevers te zijn voor iedereen die aan de bijzondere projecten werkt. Of ze van dichtbij of veraf komen, of ze vast of tijdelijk werken. Juist omdat de wetgeving voor arbeid ingewikkeld is, hebben we de overheid nodig om scherp te blijven.

We werken daarom samen met de inspecties in preventie- en voorlichtingsprogramma’s. Verantwoord werkgeverschap loont: het levert gemotiveerde werknemers, een goede naam bij klanten en aantrekkingskracht voor jongeren die we zo hard nodig hebben.‘’

Ga naar de website van Netherlands Maritime Technology.