1. Home
  2.   Actueel
  3.   Nieuwsberichten
  4. Marc Kuipers benoemd tot inspecteur-generaal SZW

Marc Kuipers benoemd tot inspecteur-generaal SZW

Nieuwsbericht | 05-02-2016

De ministerraad draagt Marc Kuipers voor als inspecteur-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De benoeming gaat in op 1 mei 2016.

Marc Kuipers (1967) is momenteel plaatsvervangend directeur-generaal van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Hij studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Tussen 1992 en 2000 vervulde hij diverse functies bij het Ministerie van Justitie, variërend van beleidsmedewerker tot projectleider, afdelingshoofd en plaatsvervangend directeur. Tussen 2000 en 2005 was Marc Kuipers werkzaam bij het Ministerie van Justitie als directeur van de dienst Justis, de Justitiële Uitvoeringsdienst voor Toetsing, Integriteit en Screening. In 2005 trad hij in dienst bij de AIVD als directeur Veiligheidsbevordering en was hij verantwoordelijk voor de veiligheidsonderzoeken, de risico- en dreigingsanalyses en het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging. Sinds 2009 was hij bij de AIVD als directeur operationele expertise verantwoordelijk voor de inzet en ontwikkeling van bijzondere inlichtingenmiddelen in de Eenheid Operationele Expertise- en Ondersteuning. Sinds 2012 is hij plv. directeur-generaal, CIO en geeft hij leiding aan de Centrale Staf van de AIVD.

Marc Kuipers

Marc Kuipers volgt Jan van den Bos op, die per 1 januari jl. als inspecteur-generaal bij de Inspectie Leefomgeving en Transport bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu is benoemd.

De benoeming van Marc Kuipers is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.