RIVM: jaarlijks 280 arbeidsongevallen met machines

Ieder jaar verliezen ongeveer 280 mensen vingers of andere ledematen door een ongeval met een machine op hun werk. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) dat onlangs is verschenen.

Vaak is een ongeval het gevolg van een onveilige situatie die al langere tijd bestaat. Medewerkers die aan de machines werken, en hun leidinggevenden, raken gewend aan de gevaarlijke situatie. Op een gegeven moment ziet men de gevaren niet meer. Het is belangrijk dat men die gevaren weer gaat herkennen.

Bekijk het persbericht van het RIVM over het onderzoek naar ernstige arbeidsongevallen met machines.

Of ga direct naar het RIVM-rapport 'Van gewenning naar herkenning: ernstige arbeidsongevallen met machines'.

Nieuwsbericht RIVM onderzoek ernstige arbeidsongevallen met machines