Inspecteur SZW aangevallen tijdens controleactie

Een inspecteur van de Inspectie SZW is zaterdagochtend aangevallen tijdens een inspectie in het Westland. De inspecteur is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De Inspecteur maakt het naar omstandigheden goed

Tijdens een controle in het Westland door de Inspectie SZW, UWV en de Belastingdienst werden op een bloemenveld werknemers gevraagd zich te identificeren. Eén van de werknemers wilde niet dat zijn gegevens door een inspecteur werden genoteerd en ging de inspecteur te lijf. Een andere inspecteur kwam tussenbeide. Deze inspecteur werd aangevallen door een werknemer en naar de grond gebracht. Weer een andere werknemer schopte vervolgens in op de inspecteur. Toen collega-inspecteurs de collega ontzetten, werden zij belaagd door de twee broers van de geweldpleger. Betrokken inspecteur en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben tegen verdachten aangifte gedaan.

De politie heeft de betrokkenen ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Naaldwijk. De verdachten zijn inmiddels heengezonden en worden geacht om op 12 september op een zitting van het Openbaar Ministerie te verschijnen.