Boetes voor aspergeteelster zijn betaald

De boetes die een aspergeteelster uit Someren kreeg voor slechte behandeling van werknemers en illegale arbeid, zijn betaald. De Inspectie SZW heeft bijna een miljoen euro geïnd na verkoop van haar bedrijf.

Tussen 2006 en 2011 heeft de Inspectie 10 boetes opgelegd aan de teelster. De boetes zijn opgelegd voor illegale arbeid, onderbetaling, te lange werktijden en slechte arbeidsomstandigheden. In een aantal zaken zijn ze nog niet onherroepelijk.

De Inspectie is tevreden over het resultaat van de executieveiling van het aspergebedrijf. Inspecteur-generaal Jan van den Bos: “De procedure heeft al met al een tijd geduurd, maar het resultaat is ernaar: de overtredingen zijn door de verkoop van het bedrijf gestopt. De boetes zijn binnen met de rente vanwege te late betaling.”